Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Natuurlijke look én betrouwbare bescherming
dinsdag, 05 maart 2024 13:27

Natuurlijke look én betrouwbare bescherming

Door zijn hoge bestendigheid is Legno Dura-Öl ook geschikt voor houten oppervlakken die intensief worden gebruikt, zoals tafelbladen. © ADLER Door zijn hoge bestendigheid is Legno Dura-Öl ook geschikt voor houten oppervlakken die intensief worden gebruikt, zoals tafelbladen. © ADLER

Gaat de voorkeur uit naar de matte, natuurlijke look en het fluweelzachte gevoel van een geolied oppervlak? Of toch liever naar de bestendigheid van een lak? Tot nu toe moesten houtverwerkers een keuze maken. Dat hoeft nu niet meer: de houtolie Legno Dura-Öl van de toonaangevende Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER combineert het beste van twee werelden.

Hoge chemische en mechanische weerstand
Het ziet eruit als geolied en voelt ook zo aan: fluweelzacht, mat, met een duidelijk zichtbare nerftekening en een natuurlijke uitstraling. Maar terwijl geoliede oppervlakken doorgaans ultragevoelig zijn en krassen, water-, koffie-, of rode wijnvlekken funest zijn, is dat bij Legno Dura-Öl niet het geval. Met zijn hoge chemische en mechanische weerstand doet deze olie niet onder voor een moderne meubellak. Hoe is dat mogelijk? Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze, legt uit: ‘‘In tegenstelling tot de meeste oliën vormt Legno Dura-Öl een dunne film op het oppervlak. Deze film is zo dun dat hij praktisch niet te zien of te voelen is, maar het oppervlak tegelijkertijd wel uitstekend beschermt.”

Prettig in de verwerking
Nog een voordeel: door de bijzondere receptuur is Legno Dura-Öl heel prettig in de verwerking. De olie hoeft niet met de hand te worden ingewreven – en dat zorgt voor een efficiënt verwerkingsproces. Twee lagen en tussentijds lichtjes schuren volstaan voor een mooi resultaat. Door de korte droogtijd kunnen de twee lagen bovendien nog op dezelfde dag worden aangebracht. Tot slot kan de olie niet alleen met een kwast of roller worden aangebracht, maar ook met de spuit. Daardoor kunnen ook grote oppervlakken zoals binnendeuren in een korte tijd worden behandeld. Of er nu voor de kwast, roller of spuit wordt gekozen: het resultaat is altijd gelijkmatig.

Breed inzetbaar
Door zijn hoge bestendigheid is Legno Dura-Öl ook geschikt voor houten oppervlakken die intensief worden gebruikt, zoals tafelbladen, keukenfronten en werkbladen. Ook parketvloeren en houten trappen kunnen met deze houtolie worden behandeld, zodat ze hun natuurlijke karakter behouden. Omdat Legno Dura-Öl over een hoge anti slip-waarde beschikt, is het risico op glij- en valpartijen klein.

ADLER – Door onze aderen stroomt verf
Met circa 720 medewerkers is ADLER de toonaangevende fabrikant van lakken, verven en houtverduurzamingsmiddelen in Oostenrijk. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer en is vandaag de dag onder leiding van Andrea Berghofer in handen van de derde generatie. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz (Tirol) naar klanten in meer dan 30 landen over de hele wereld. In 2018 werd in Heeze ADLER Benelux opgericht; daarnaast heeft ADLER verkoopkantoren in Duitsland, Italië, Polen, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije.
ADLER produceert sinds 2018 als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100% klimaatneutraal. Met behulp van een groot aantal maatregelen heeft ADLER zijn ecologische voetafdruk tot een minimum weten te beperken. ADLER compenseert onvermijdelijke restemissies door erkende klimaatbeschermingscertificaten en draagt zo bij aan de financiering van nieuwe projecten ter bescherming van het klimaat.

www.adler-verven.nl