Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Bedrijven per sector»Terrassen in composiet»Novowood

Novowood

Novowood is het Italiaanse Wood Plastic Composite dat zich onderscheidt door zijn vermogen het gevoel van natuurlijk hout te geven, de gebreken ervan weg te werken en een lange levensduur te bieden.

Het acroniem WPC beschrijft tegenwoordig een product dat er op het eerste gezicht misschien eenvoudig uitziet en bijna allemaal hetzelfde is op de markt, maar in werkelijkheid kunnen klanten veel verschillende formuleringen vinden die producten met verschillende bijzonderheden opleveren.

De exclusieve formule van Novowood ontstond in 2004 uit de samenwerking met de Universiteit van Ferrara. Ze bestaat voor 65% uit gerecycleerd hout, voor 25% uit hogedichtheidspolyethyleen (HDPE) en voor 10% uit toeslagstoffen.
Het zijn met name de toeslagstoffen, samen met de kwaliteit van het houtmeel en de typologie van het polymeer, die zorgen voor een product met een hoge duurzaamheid. Het is geschikt voor gebruik buitenshuis, zelfs in zeer agressieve omgevingen zoals de zee, waardoor het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. Novowood is bovendien vorm- en kleurvast, splijt niet en is bestand tegen houtwormen, insecten en schimmels.

Het product is verkrijgbaar in meerdere kleuren en afwerkingen. Sommige daarvan staan dichter bij het uitzicht van natuurlijk hout en andere hebben een meer uitgesproken karakter.
Duurzaamheid is een van de belangrijkste aspecten van Novowood. Het heeft namelijk in 2021 de Remade in Italy®-certificering gekregen, wat aantoont dat het een percentage van tenminste 81,5% gerecycleerd materiaal bevat. Het is ook recycleerbaar: aan het einde van zijn levenscyclus kan het tot 20 keer worden geregenereerd, zonder dat er nieuwe materialen nodig zijn.

Het product vervangt traditioneel hout in alle buitentoepassingen. Deckings, gevelbekleding, lamellen: het brede assortiment Novowood producten biedt oplossingen voor alle omgevingen. Dit gaat van particuliere woningen tot gevels van winkelcentra en loopbruggen in jachthavens.
Het is niet zomaar een alternatief voor natuurlijk hout. Novowood is een uniek product, dat de eerste keuze vormt van architecten en ontwerpers die het in 37 landen over de hele wereld hebben gebruikt.
Novowood zal aanwezig zijn op de BAU 2023 in München: bezoek stand 308, in hal B5.

Aanvullende informatie

  • Telefoonnummer: +39 (0) 5 32 73 27 37
  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.